ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επικοινωνία - Απόρρητο - Ασφάλεια

(Θα βρείτε τις αναρτήσεις και τα σχόλια
στο κάτω μέρος της σελίδας)


Καλώς ήρθατε!

Επιτρέψτε μου να επισημάνω για όλους τους επισκέπτες τα παρακάτω:

1. Δυστυχώς, όταν αφήνετε σχόλιο και δεν συμπληρώνετε το email σας στο κατάλληλο πεδίο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσω μαζί σας, αλλά πρέπει να περιμένω και να ελπίζω ότι θα ξαναμπείτε εδώ και ότι θα βρείτε την απάντησή μου (ανάρτηση ή σχόλιο).

2. Σας παρακαλώ, όλους όσους αφήνουν σχόλιο, να
γράφετε το email σας, ώστε να μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας. Σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιήσω το email σας, και αυτό που θα φαίνεται στο σχόλιο είναι μόνο το όνομα που εσείς θα δηλώσετε.

3. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να γράψετε το email σας στο κατάλληλο πεδίο, σας παρακαλώ να το γράφετε μέσα στο σχόλιο. Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους, κι έτσι αν γράψετε εκεί το email επικοινωνίας σας, θα έχω τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σας προσωπικά και δεν πρόκειται να δημοσιευτεί το email σας.

4. Το email μου για επικοινωνία είναι u_email_us(at)yahoo.com, όπου αντί το(at)θα βάλετε το @ (παπάκι) [για λόγους ασφαλείας και αντι-spam η διεύθυνση γράφτηκε εδώ με (at)].

5. Σχετικά με την αλληλογραφία μας, θα ήθελα να επισημάνω δυο πολύ σημαντικά πράγματα.
<> Το ένα είναι ότι η αλληλογραφία μας είναι αυστηρά μεταξύ μας.
Ποτέ δεν δημοσιεύονται γράμματα χωρίς την συγκατάθεση σας.

<> Το δεύτερο είναι ότι ακόμα και όταν συμφωνείτε να δημοσιευτούν τα γράμματα σας, τότε αφενός σας ζητώ να επιλέξετε ένα ψευδώνυμο και από την άλλη αφαιρούνται από το γράμμα οποιεσδήποτε πληροφορίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έστω και υποψίες για την ταυτότητα σας.

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να
τηρείται το απόρρητο της αλληλογραφίας και ιδίως σε ένα τέτοιο θέμα όπως η πλαστική αισθητική επέμβαση.

Η συμμετοχή σας στο ιστολόγιο αυτό, η επικοινωνία σας μαζί μου δεν λειτουργεί 'ή όλα ή τίποτα'. Εννοώ, ότι το να επικοινωνήσετε μαζί μου δεν σημαίνει ότι σώνει και ντε θα πρέπει να δημοσιευτούν αυτά που λέμε μεταξύ μας.

Οπότε, σας π α ρ α κ α λ ώ μην διστάζετε να επικοινωνήσετε με τον φόβο ότι θα δημοσιευτούν αυτά που θα πούμε. Αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ αν ΕΣΕΙΣ το επιτρέψετε. Απλά, πάντα λέω ότι τα γράμματα βοηθούν και άλλους αναγνώστες-ενδιαφερόμενους.


Σας ευχαριστώ που είστε εδώ!

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Οδηγίες χρήσης

Καλωσορίσατε στο ιστολόγιο του διαδικτυακού χώρου ‘Πλαστική Χειρουργική’.


Τι μπορούμε να κάνουμε εδώ;

Εδώ μπορούμε να συμμετέχουμε και να συνεισφέρουμε στις συζητήσεις και την ενημέρωση σχετικά με θέματα πλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα.
Μπορεί να είναι επιστημονικές γνώσεις που έχουμε διαβάσει κάπου, μπορεί να είναι οι δικές μας προσωπικές εμπειρίες, σίγουρα θα είναι οι δικές μας σκέψεις, οι δικές μας απορίες, οι δικοί μας φόβοι, οι δικές μας ανησυχίες, τα περί πλαστικής χειρουργικής όπως τα βλέπουμε με τα μάτια του (υποψήφιου) ασθενή.
Ίσως κάποιος θα προτιμούσε το χαρακτηρισμό πελάτη μια και πρόκειται για πλαστική χειρουργική. Όμως, η πλαστική χειρουργική δεν είναι μόνο αισθητική. Επιπλέον, προσωπικά επιλέγω πάντα τη λέξη ασθενής, μια και θεωρώ ότι είναι ζεύγος με τη λέξη ιατρός (όπως και το έμπορος – πελάτης).


Γιατί το blogger.com;


Η επιλογή του blogger.com για να φιλοξενήσει τις συζητήσεις μας έγινε λόγω

  • της δημοτικότητας,
  • της ευχρηστίας,
  • του μηδενικού κόστους του, και
  • της συμβατότητας με την Ελληνική γλώσσα.


Πώς να συμμετέχουμε - Πώς να γίνουμε μέλη;

  • Μπορούμε να συμμετέχουμε στέλνοντας τα σχόλια μας

  • Θα ήταν πολύ όμορφο να συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη του ιστολογίου αυτού.

  • Εάν κάποιος έχει ήδη προφίλ μπορεί να γίνει ενεργό μέλος αυτού του ιστολογίου.

  • Εάν δεν έχει, μπορεί πολύ εύκολα και δωρεάν να δημιουργήσει προφίλ στο blogger.com, και στη συνέχεια να γίνει ενεργό μέλος του ιστολογίου.

Τα ενεργά μέλη έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν ΚΑΙ να αναρτούν

τις δικές τους δημοσιεύσεις.


Έτσι θα μπορούμε να συζητάμε πιο ελεύθερα, να μαθαίνουμε πιο πολλά και να αναπτύσσουμε το ενημερωτικό και υποστηρικτικό αυτό ιστολόγιο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.


Για να γίνετε ενεργό μέλος του ιστολογίου στείλτε e-mail και θα σας σταλεί πρόσκληση. Εάν δεν έχετε προφίλ στο blogger.com, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε.

Εάν θέλετε, στο e-mail μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς και για το λόγο που θέλετε να συμμετέχετε ενεργά.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι και νομικά κατοχυρωμένοι ότι δεν θα γίνει κανενός είδους επεξεργασία των δεδομένων σας, εκτός από το ότι το προφίλ σας στο blogger.com θα συμπεριληφθεί στα ενεργά μέλη του ιστολογίου αυτού.


Οδηγίες για τις αναρτήσεις

  • Είναι πολύ βολικό οι αναρτήσεις μας να συνοδεύονται πάντα από τις κατάλληλες ετικέτες, ώστε να γίνεται εύκολη περιήγηση και να είναι εύχρηστο το ιστολόγιο.

  • Αναφορά των ονομάτων επαγγελμάτων υγείας (ιατρών, αναισθησιολόγων, ογκολόγων, γυναικολόγων, νοσηλευτών κτλ) πρέπει να γίνετε με πολύ μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα.

  • Δεν επιτρέπονται σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο συμπεριφορές και σχόλια που θιγούν τα δικαιώματα ή/ και την αξιοπρέπεια κάποιου. Εάν είναι δυνατό, το καλύτερο είναι να έχετε την άδεια του επαγγελματία υγείας προτού αναφέρεται το όνομα του.

  • Αναφορά προϊόντων, κλινικών, ιδιωτικών εργαστηρίων μπορεί να γίνετε εφόσον τηρείται πάντα η νομοθεσία. Δεν επιτρέπεται η διαφήμιση, ούτε και η δυσφήμιση κανενός από τα προαναφερθέντα. Είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια να την αξιοπιστία του ιστολογίου, μια και ο σκοπός του είναι αποκλειστικά ενημερωτικός και βοηθητικός.

  • Κάθε αναφορά σε προϊόν, κλινική, νοσοκομείο, ιδιωτικό εργαστήριο, ιατρό, άλλο επαγγελματία υγείας ή άλλη εταιρία/υπηρεσία υγείας οφείλει να είναι ηθική και να μη θίγει τα συμφέροντα κανενός (ούτε το παρόχου ούτε του δέκτη), ακόμα κι αν ο σχολιασμός περιέχει κριτική ή αρνητικά σχόλια.



Γιατί όλοι αυτοί οι όροι;



Σκοπός των παραπάνω δεν είναι να λογοκρίνουν τα σχόλια και τις δημοσιεύσεις μας ή να μας εμποδίσουν να πούμε την αλήθεια.


Θα μιλάμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα για να ενημερωθούμε για θέματα που μας απασχολούν γύρω από τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στην Ελλάδα. Χωρίς όμως να δυσφημούμε, χωρίς να θέλουμε να βλάψουμε κανέναν, χωρίς λασπολογίες, χωρίς ανακρίβειες.


Ας κάνουμε πάντα ξεκάθαρη τη διάκριση ανάμεσα στην προσωπική μας άποψη και την επιστημονική γνώση, και ας τονίζουμε τον προσωπικό χαρακτήρα των εμπειριών που περιγράφουμε.


© 2007