ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επικοινωνία - Απόρρητο - Ασφάλεια

(Θα βρείτε τις αναρτήσεις και τα σχόλια
στο κάτω μέρος της σελίδας)


Καλώς ήρθατε!

Επιτρέψτε μου να επισημάνω για όλους τους επισκέπτες τα παρακάτω:

1. Δυστυχώς, όταν αφήνετε σχόλιο και δεν συμπληρώνετε το email σας στο κατάλληλο πεδίο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσω μαζί σας, αλλά πρέπει να περιμένω και να ελπίζω ότι θα ξαναμπείτε εδώ και ότι θα βρείτε την απάντησή μου (ανάρτηση ή σχόλιο).

2. Σας παρακαλώ, όλους όσους αφήνουν σχόλιο, να
γράφετε το email σας, ώστε να μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας. Σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιήσω το email σας, και αυτό που θα φαίνεται στο σχόλιο είναι μόνο το όνομα που εσείς θα δηλώσετε.

3. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να γράψετε το email σας στο κατάλληλο πεδίο, σας παρακαλώ να το γράφετε μέσα στο σχόλιο. Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους, κι έτσι αν γράψετε εκεί το email επικοινωνίας σας, θα έχω τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σας προσωπικά και δεν πρόκειται να δημοσιευτεί το email σας.

4. Το email μου για επικοινωνία είναι u_email_us(at)yahoo.com, όπου αντί το(at)θα βάλετε το @ (παπάκι) [για λόγους ασφαλείας και αντι-spam η διεύθυνση γράφτηκε εδώ με (at)].

5. Σχετικά με την αλληλογραφία μας, θα ήθελα να επισημάνω δυο πολύ σημαντικά πράγματα.
<> Το ένα είναι ότι η αλληλογραφία μας είναι αυστηρά μεταξύ μας.
Ποτέ δεν δημοσιεύονται γράμματα χωρίς την συγκατάθεση σας.

<> Το δεύτερο είναι ότι ακόμα και όταν συμφωνείτε να δημοσιευτούν τα γράμματα σας, τότε αφενός σας ζητώ να επιλέξετε ένα ψευδώνυμο και από την άλλη αφαιρούνται από το γράμμα οποιεσδήποτε πληροφορίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έστω και υποψίες για την ταυτότητα σας.

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να
τηρείται το απόρρητο της αλληλογραφίας και ιδίως σε ένα τέτοιο θέμα όπως η πλαστική αισθητική επέμβαση.

Η συμμετοχή σας στο ιστολόγιο αυτό, η επικοινωνία σας μαζί μου δεν λειτουργεί 'ή όλα ή τίποτα'. Εννοώ, ότι το να επικοινωνήσετε μαζί μου δεν σημαίνει ότι σώνει και ντε θα πρέπει να δημοσιευτούν αυτά που λέμε μεταξύ μας.

Οπότε, σας π α ρ α κ α λ ώ μην διστάζετε να επικοινωνήσετε με τον φόβο ότι θα δημοσιευτούν αυτά που θα πούμε. Αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ αν ΕΣΕΙΣ το επιτρέψετε. Απλά, πάντα λέω ότι τα γράμματα βοηθούν και άλλους αναγνώστες-ενδιαφερόμενους.


Σας ευχαριστώ που είστε εδώ!

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ - ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ


Λιποαναρρόφηση / Λιπογλυπτική

Περιεχόμενα

Α. Σχετικά με την λιποαναρρόφηση

  • Τι είναι
  • Τι δεν είναι
  • Πού μπορεί να γίνει
Β. Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις;
Γ. Μαθαίνοντας για την Εγχείριση από τον Γιατρό
Δ. Η Επέμβαση
ι) Προετοιμασία
ιι) Η τεχνική
ιιι) Τι να περιμένετε μετά
Πηγαίνοντας σπίτι σας θα πρέπει να έχετε μάθει οδηγίες για
Ε. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;
  • Παρενέργειες
  • Επιπλοκές
---------------------------------------------------

Η επέμβαση και όλη η ιατρική φροντίδα που έχει ο κάθε ασθενής είναι προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες προσωπικές ανάγκες του. Πάντα, πρέπει να συζητάτε με τον πλαστικό χειρουργό και να ακολουθείτε τις οδηγίες που δίνει.

Α. Σχετικά με την λιποαναρρόφηση

Τι είναι:
Η λιποαναρρόφηση είναι επέμβαση που βοηθάει κάποιον να αλλάξει τη μορφή του σώματός του με την αφαίρεση του ανεπιθύμητου λίπους.

Τι δεν είναι:
Η λιποαναρρόφηση

  • Δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος,
  • Δεν είναι μέθοδος να απαλλαγεί κάποιος από την παχυσαρκία,
  • Σίγουρα δεν είναι υποκατάστατο της ισορροπημένης διατροφής και σωματικής άσκησης.
  • Δεν απαλλάσσει από κυτταρίτιδα ή ραγάδες

Πού μπορεί να γίνει:

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει

  • στην περιοχή της κοιλιάς
  • στους γοφούς/γλουτούς
  • στους μηρούς
  • στη μέσα πλευρά των γονάτων
  • στους αστραγάλους
  • στα μπράτσα
  • στο λαιμό
  • στην πλάτη.

Υπάρχει ένα όριο στην ποσότητα του λίπους που μπορεί να αφαιρεθεί ακίνδυνα από μια περιοχή. Έτσι, μπορεί να μην είναι δυνατό να μικρύνει μια περιοχή τόσο πολύ όσο κάποιος μπορεί να θέλει.

Με την λιποαναρρόφηση αφαιρούνται κύτταρα λιπώδους ιστού. Το σώμα δεν θα αντικαταστήσει τα κύτταρα που θα αφαιρεθούν, και έτσι θα πρέπει να έχετε μια μακράς διαρκείας αλλαγή στη μορφή του σώματος η οποία θα συνδυάζεται με υγιεινό τρόπο ζωής.


Β. Ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις;


Εάν θέλετε να χάσετε το λίπος από την κοιλιά σας, μια εναλλακτική λύση μπορεί να είναι η κοιλιοπλαστική που σημαίνει την αφαίρεση του υπερβολικού λίπους και χαλαρού δέρματος από την κοιλιά.


Πολλές κρέμες, συμπληρώματα διατροφής και θεραπείες ομορφιάς ισχυρίζονται ότι μπορούν να μειώσουν το ανεπιθύμητο λίπος από επίμονες περιοχές ή ακόμη και να διορθώσουν την κυτταρίτιδα. Εντούτοις, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι λειτουργούν, και σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η ιατρική συμβουλή (όπως πχ στην περίπτωση συμπληρωμάτων).



Γ. Μαθαίνοντας για την Εγχείριση από τον Γιατρό

Η απόφαση για την εγχείριση αυτή δεν πρέπει να
παρθεί βιαστικά,
επιπόλαια ή
με την πίεση κάποιου τρίτου.

Στο κάτω-κάτω πρόκειται για μια επέμβαση αισθητικής.

Συζητήστε τις επιλογές σας με τον γενικό γιατρό ή παθολόγο σας. Θα μπορούσατε επίσης να ζητήσετε τη γνώμη και συμβουλή κάποιου γιατρού που ασχολείται με την παχυσαρκία και με προβλήματα μεταβολισμού (όπως ενδοκρινολόγο).

Προσοχή!!! Οι απλοί διατροφολόγοι ΔΕΝ είναι γιατροί.

Πέρα από τις συμβουλές που θα σας δώσει ο γιατρός, ίσως μπορεί να σας συστήσει κάποιον αξιόπιστο πλαστικό χειρουργό ή να σας συμβουλεύσει για το πώς να επιλέξετε χειρουργό και κλινική.


Πριν πάρετε την απόφαση πρέπει να έχετε συζητήσει με τον πλαστικό χειρουργό για το τι θέλετε, τι περιμένετε από την εγχείριση, και για το ποιο είναι το ρεαλιστικό αποτέλεσμα που μπορείτε να πετύχετε. Αν δεν θίξει το θέμα αυτό ο πλαστικός χειρουργός, είτε ΠΡΕΠΕΙ να το αναφέρετε εσείς, είτε θα πρέπει να διαλέξετε άλλον πλαστικό χειρουργό.


Επίσης είναι καλό να μάθετε πόσες μέρες μετά την εγχείριση θα χρειάζεστε βοήθεια με το σπίτι ή τα παιδιά ή και για τις δικές σας ανάγκες, πόσες μέρες άδεια θα χρειαστείτε κτλ.

Δ. Η Επέμβαση

ι) Προετοιμασία


Ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας δώσει όλες τις οδηγίες για το πως πρέπει να προετοιμαστείτε για την επέμβαση.


Μπορεί να σας ζητηθεί να μην παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα για κάποιο χρονικό διάστημα πριν ή και μετά την εγχείριση (πχ. ασπιρίνη). Ή εάν καπνίζετε μπορεί να σας ζητήσει να διακόψετε το κάπνισμα για κάποιο διάστημα πριν και μετά την εγχείριση. Αυτό γίνεται επειδή το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για λοίμωξη (αναπνευστικού) ή της περιοχής που εγχειρίζεται (του χειρουργικού τραύματος δηλαδή). Επίσης, υποστηρίζεται ότι το κάπνισμα ελαττώνει το ρυθμό επούλωσης.


1. Συνήθως,

  • δε χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο, ή
  • η παραμονή είναι μόνο ένα βράδυ
  • γίνεται συνήθως με γενική αναισθησία, αλλά
  • μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία

Γενική αναισθησία σημαίνει ότι κατά την επέμβαση θα ‘κοιμάστε’. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χειρουργός θα σας ζητήσει να μην φάτε και να μην πιείτε τίποτα από το προηγούμενο βράδυ (6-8 ώρες πριν την επέμβαση). Μερικοί αναισθησιολόγοι επιτρέπουν την κατανάλωση γουλιών νερών μέχρι δύο ώρες πριν την επέμβαση.


Εναλλακτικά, η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή θα είναι απολύτως ναρκωμένη, δεν θα πονάτε και δεν θα αισθάνεστε τίποτα στην περιοχή που θα χειρουργείται, αλλά δεν θα κοιμάστε.


Μπορείτε να συζητήσετε την προτίμησή σας σχετικά με την αναισθησία με το γιατρό σας, αλλά να θυμάστε ότι πάντα ο πλαστικός χειρουργός ξέρει καλύτερα τι ταιριάζει στην περίπτωση σας.


2. Στο νοσοκομείο πριν την εγχείριση, θα σας ζητήσουν να ετοιμαστείτε είτε στο δωμάτιο σας, είτε σε έναν άλλο ειδικό χώρο. Θα αλλάξετε ρούχα, θα βγάλετε όλα τα κοσμήματα σας, το μακιγιάζ, το βερνίκι νυχιών αν φοράτε. Θα σας δώσουν να φορέσετε ειδικά ‘ρούχα’ και καπελάκι για το κεφάλι.

3. Συνήθως, οι αναισθησιολόγοι ζητούν από τη νοσοκόμα να σας δώσει κι ένα χαπάκι για να σας ηρεμήσει.

4. Ό,τι γίνεται πριν την εγχείριση είναι με οδηγία του πλαστικού γιατρού σας και του αναισθησιολόγου σας. Αν έχετε απορίες ή αμφιβολίες ρωτήστε το νοσηλευτικό προσωπικό, που τις περισσότερες φορές είναι άψογο.

5. Κάποια στιγμή πριν την εγχείριση, θα σας επισκεφτεί ο αναισθησιολόγος. Θα σας κάνει ερωτήσεις (ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ), θα σας εξετάσει και πιθανώς να σας βάλει ορό. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι σχετικά με τις επιπλοκές της αναισθησίας ή για το αν θα έχετε ναυτία, ζάλη κτλ μετά το χειρουργείο...ΤΏΡΑ ΕΊΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ.

6. Ο πλαστικός χειρουργός θα ζωγραφίσει επάνω σας τα σημεία που χρειάζονται ώστε να τα χρησιμοποιεί σαν οδηγούς στην εγχείριση. Αυτό μπορεί να γίνει στον χώρο που σας ετοιμάζουν ή μέσα στο χειρουργείο.

7. Η εγχείριση διαρκεί 30λεπτά-3 ώρες, ανάλογα με την περίπτωση, με την ποσότητα λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί, και ανάλογα με την χειρουργική ομάδα. Σε καμία περίπτωση η ταχύτητα δεν κρίνει το περιστατικό ή την χειρουργική ομάδα.

8. Μετά την επέμβαση, θα σας πάνε στο δωμάτιο σας, όπου πρέπει να ξεκουραστείτε. Αν έχετε κάνει γενική αναισθησία μπορεί να νιώθετε κούραση, να νυστάζετε πολύ, να έχετε τάση για εμετό (αν και τα φάρμακα που επιλέγουν όταν χειρουργείται η κοιλιά είναι συνήθως τέτοια που ΔΕΝ προκαλούν ναυτία και τάση προς έμετο).

9. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες του γιατρού σχετικά με το πότε πρέπει να σηκωθείτε. Θα έχετε μόλις εγχειριστεί. Θα νιώθετε κούραση, και κατά πάσα πιθανότητα θα πονάτε, θα έχετε κάποιο οίδημα τα οποία είναι φυσιολογικά. Ο γιατρός σας όμως θα σας πει πότε πρέπει να περπατήσετε. Μπορεί να σας φανεί βιαστικό, αλλά το κάνουν επειδή η ακινησία μετεγχειριτικά μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές (πχ. θρόμβωση).

10. Αν πονάτε πολύ, αν θέλετε να ζητήσετε μια διορία για το πότε θα σηκωθείτε, αν θέλετε βοήθεια, ή αν κάτι που αισθάνεστε το βρίσκεται μη υποφερτό, να ζητήσετε βοήθεια από το νοσηλευτικό προσωπικό και αν χρειάζεται ζητήστε να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Φυσικά, ο χειρουργός δεν μπορεί να είναι εκεί μαζί σας, όμως αν τον χρειαστείτε για οδηγίες ή για να σας καθησυχάσει θα είναι δίπλα σας. Το ίδιο ισχύει και για το νοσηλευτικό προσωπικό.


ιι) Η τεχνική


Υπάρχουν διάφορες διαφορετικές τεχνικές. Κάποιοι χειρουργοί εξηγούν την τεχνική τους, κάποιοι άλλοι όχι. Ο χειρούργος σας θα εξηγήσει τις επιλογές που είναι διαθέσιμες σε σας. Όπως και να έχει, σαν ασθενείς (ή πελάτες) έχετε το δικαίωμα να ρωτήσετε και να ξέρετε κάποια πράγματα για την τεχνική, αν αυτά σας ενδιαφέρουν. Όπως καταλαβαίνετε, το να σας πει όλες τις λεπτομέρειες δεν έχει νόημα, μια και δεν θα καταλάβετε (εκτός αν έχετε γνώσεις πλαστικής χειρουργικής) και πιθανώς δεν έχουν σημασία.


Αν κάποια μέθοδος σας φανεί ...περίεργη, ρωτήστε τον γιατρό περισσότερες λεπτομέρειες ή τον λόγο που την προτιμάει ή αν μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη μέθοδο αυτή.


ιιι) Τι να περιμένετε μετά

  • Μετά την εγχείριση , η χειρουργημένη περιοχή δένεται σταθερά με επιδέσμους, και συνήθως εφαρμόζεται ένας ειδικός κορσές. Αυτό θα βοηθήσει στο να ελαττωθεί το οίδημα, η δημιουργία μελανιών και θα βοηθήσει το δέρμα να πάρει τη νέα του μορφή.
    Ο κορσές φοριέται διαρκώς, συνήθως για έναν μήνα. Και πάλι ο πλαστικός χειρουργός σας θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες οδηγίες, που πρέπει να ακολουθήσετε.

  • Μετά την εγχείριση επίσης, θα σας δώσουν παυσίπονα για να ανακουφιστείτε από τον πόνο, ο οποίος συνήθως μεγαλώνει καθώς περνάει η δράση της αναισθησίας.

  • Εάν δεν παραμείνετε το βράδυ στο νοσοκομείο, θα μπορέσετε να φύγετε μόλις φύγει όλη η δράση των αναισθητικών φαρμάκων. Θα πρέπει να κανονίσετε να σας πάει κάποιος σπίτι, και σίγουρα δεν πρέπει να οδηγήσετε φεύγοντας από το νοσοκομείο. Γενικά συστήνεται να μπορεί να σας φροντίσει κάποιος για 24 ώρες μετά την επέμβαση.

  • Πηγαίνοντας σπίτι σας θα πρέπει να έχετε μάθει για τι πρέπει να κάνετε. Αυτό θα σας το πει ο γιατρός σας ή το νοσηλευτικό προσωπικό με οδηγίες του γιατρού σας. Θα πρέπει να έχετε μάθει οδηγίες για:

Το φαγητό

  • Μπορείτε να φάτε αμέσως κανονικά;
  • Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να φάτε;

Τα φάρμακα σας

  • Πώς πρέπει να παίρνετε τα φάρμακα;
  • Τι να παίρνετε όταν πονάτε;
  • Αν έχετε διακόψει κάποια αγωγή που παίρνετε για άλλο πρόβλημα υγείας, πότε μπορείτε να τη συνεχίσετε; Ή’ αν μπορείτε να την παίρνετε κανονικα;

Το μπάνιο

  • Πότε μπορείτε να κάνετε μπάνιο;

Τον κορσέ

  • Πώς και για πόσο θα πρέπει να τον φοράτε

Κίνηση/Κινητικότητα

  • Μπορείτε να κινήστε κανονικά;
  • Υπάρχουν δραστηριότητες που δεν πρέπει να κάνετε (πχ. γυμναστική, ψώνια, δουλειές του σπιτιού);
  • Πότε μπορείτε να αρχίσετε αυτές τις δραστηριότητες;


Ράμματα

  • Πότε πρέπει να βγάλετε τα ράμματα;

SOS
Τι να κάνετε σε περίπτωση που

  • πονάτε πολύ
  • έχετε πολύ πρήξιμο
  • μεγαλώνουν οι μελανιές
  • ανεβάσετε πυρετό

Ραντεβού

  • Πότε είναι το πρώτο σας μετεγχειριτικό ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό σας;

Επικοινωνία

  • Πού θα βρείτε τον χειρουργό σας αν τον χρειαστείτε (τηλέφωνα);

Περιποίηση

  • Πώς να φροντίζετε τις ουλές αφού βγουν τα ράμματα;
  • Πώς να φροντίζετε το δέρμα της περιοχής που χειρουργήθηκε;
  • Μπορεί να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να δείτε τις αλλαγές στο σχήμα του σώματός σας.

Ε. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;


Η λιποαναρρόφηση είναι μια συνηθισμένη επέμβαση, και είναι κατά κανόνα ασφαλής. Δεν παύει όμως να είναι επέμβαση και συνεπώς υπάρχουν πιθανές επιπλοκές. Πριν πάρετε την απόφαση να κάνετε λιποαναρρόφηση, πρέπει να ενημερωθείτε και για τις επιπλοκές. Εάν δεν το κάνει ο χειρουργός από μόνος του, ζητήστε εσείς να μάθετε ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές και δυσκολίες που μπορεί να υπάρξουν.


Αν σας ζητηθεί να υπογράψετε συγκατάθεση, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχετε ενημερωθεί για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σας ζητούν να υπογράψετε και να διαβάσετε όλο το περιεχόμενο του κειμένου που είναι να υπογραφεί.

  • Παρενέργειες


Ακόμη και στις επιτυχημένες επεμβάσεις μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα που είναι όμως προσωρινά. Πχ.
<> Το αίσθημα της κόπωσης ή αδιαθεσίας ή αδυναμίας.
<> Προσωρινές αλλαγές στην περίοδο σας
<> Σχηματισμός μωλώπων (μελανιών), που συνήθως είναι επώδυνοι και μπορεί να χρειαστούν μέχρι και ένα μήνα για να εξαφανιστούν.
<> Οίδημα (εώς και έξι μήνες)
<> Ουλές (στην αρχή θα είναι ερυθρές και έντονες, αλλά υποχωρούν με τον καιρό). Οι ουλές, που σχηματίζονται οπουδήποτε στο σώμα υπάρχει τραύμα όπως η χειρουργική τομή ας πούμε, δημιουργούνται με τη διαδικασία της επούλωσης. Το αν η επούλωση θα είναι καλή ή λιγότερη καλή ή κακή εξαρτάται πολύ και από τον οργανισμό. Είναι βέβαιο πως κανένας πλαστικός χειρουργός δεν θέλει ούτε επιδιώκει να δημιουργήσει ουλές που επουλώνονται με κακό τρόπο.
<> Θρομβοφλεβίτιδα, δηλαδή φλεγμονή των φλεβών, γύρβ από την μέσα πλευρά των γονάτων, στο εσωτερικό του μηρού (όταν αυτές οι περιοχές έχουν χειρουργηθεί κατά την λιποαναρρόφηση)
<> Πρησμένοι αστράγαλοι
<> Αναιμία εάν εγχειρίστηκαν μεγάλες περιοχές ή αν έχετε τάση προς αναιμία.

  • Επιπλοκές


Αυτές μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια ή μετά την επέμβαση. Οι επιπλοκές ΔΕΝ είναι ο κανόνας, αντίθετα είναι σπάνιες. Παρόλα αυτά, πρέπει και έχετε δικαίωμα να τις γνωρίζετε, και μάλιστα από τον χειρουργό σας.

Πιθανές επιπλοκές
<> Ανεπιθύμητη αντίδραση στο αναισθητικό,
<> Υπερβολική αιμορραγία,
<> Μόλυνση,
<> Ανάπτυξη ενός θρόμβου αίματος, συνήθως σε μια φλέβα στο πόδι (θρόμβωση φλεβών).
<> Συγκέντρωση υγρού κάτω από το δέρμα - μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί από τον γιατρό.
<> Λίπος να περάσει στα αγγεία και να μεταφερθεί στους πνεύμονες προκαλώντας απόφραξη (πνευμονική εμβολή) – που χρειάζεται ΑΜΕΣΗ ιατρική αντιμετωπίση, και είναι επικίνδυνη.
<> Μούδιασμα - μπορεί να διαρκέσει για αρκετούς μήνες, αλλά μπορεί να είναι και μόνιμο
<> Βλάβη στα εσωτερικά όργανα - μπορεί να χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση
<> Ηλεκτρολυτικές διαταραχές (που είναι πολύ σπάνιο).
<> Κακή επούλωση

  • ~ Υπετροφικές ουλές (ουλές μεγαλύτερες απ ό,τι θα έπρεπε, αρχικά κόκκινες, αλλά με τον χρόνο γίνονται πιο ανοιχτόχρωμες)
  • ~ Χηλοειδή – σκούρες κόκκινο-καφές ουλές, με όρια ανώμαλα και έξω από τα όρια της τομής.

<> Αντίδραση σε κάποια ουσία που χρησιμοποιείται για την λιποαναρρόφηση
<> Μη αρεστό ή μη ικανοποιητικό για εσάς αποτέλεσμα.



Οι κίνδυνοι είναι συγκεκριμένοι για σας και διαφέρουν για κάθε άτομο. Συζητήστε με τον πλαστικό χειρουργό σας για τις πιθανές επιπλοκές.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι οι επιπλοκές δεν συμβαίνουν παρά μόνο σε πολύ λίγες περιπτώσεις. Εντούτοις, ο χειρουργός σας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα παρουσιαστεί κάποια επιπλοκή. Μπορεί να εγγυηθεί όμως, και να είστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι γιατροί αυτό θέλουν, ότι θα κάνει αυτό που ξέρει με τον καλύτερο τρόπο για την περίπτωσή σας και θα σας φροντίσει όσο καλύτερα μπορεί.


@ (ιατρικές πληροφορίες από BUPA, emedicine)

3 σχόλια:

  1. τρομερό αρθρο.. ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ κατατοπιστικό!!!Ευχαριστώ πολύ!!
    Ετοιμάζομαι να κλείσω ημερομηνία αυτές τις ημέρες!!
    Αυτό π δν έχω βρει πουθενά απάντηση είναι, αν το δέρμα θα χαλαρώσει πολύ , στις περιοχές που θα αφαιρεθεί το λίπος ή απλα μαζεύει σιγά σιγά!Ο γιατρός μου είπε ότι η γυμναστική δεν θα κάνει τίποτα κ θα θέλει 2η διορθωτική επέμβαση..με γυμναστική δεν σώζουμε τη 2η επεμβαση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

    Σχετικά με την απορία σου, θα βοηθούσε να ξέρω κάποιες πληροφορίες για εσένα που αφορούν στην επέμβαση που θέλεις να κάνεις, αλλά απαντώντας σου γενικότερα, θα έλεγα ότι το δέρμα που περισσεύει μετά από αφαίρεση λίπους, δεν μαζεύει. Ο λόγος είναι απλός και είναι οργανικός. Δηλαδή, το δέρμα ως όργανο του σώματος μας, δεν διαθέτει τους μηχανισμούς για να μικρύνει. Σκέψου πχ τις γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη. Η γυμναστική επιπλέον, έχει αποτέλεσμα στο λίπος (έμμεσα μέσω καύσης θερμίδων) και στους μυς.

    Η δίαιτα (δηλαδή η σωστή διατροφή) βοηθάει στο να μειωθεί το λίπος και να βελτιωθεί η συνολική υγεία, η γυμναστική βοηθάει στο να 'σφίξουν' οι μυς, να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση και η υγεία, και η επέμβαση βοηθάει στην αφαίρεση του λίπους και την 'πλαστική-γλυπτική' του δέρματος που περισσεύει.

    Αν θέλεις να πούμε περισσότερα, θα χαρώ να τα πούμε και μέσω e-mail (μπορείς να βρεις τα στοιχεία επικοινωνίας στην αρχή κάθε σελίδας του ιστολογίου).

    Ελπίζω να σε βοήθησα με την απορία σου. Καλή επιτυχία με ό,τι αποφασίσεις.

    Φιλικά, Nele

    ΑπάντησηΔιαγραφή