ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επικοινωνία - Απόρρητο - Ασφάλεια

(Θα βρείτε τις αναρτήσεις και τα σχόλια
στο κάτω μέρος της σελίδας)


Καλώς ήρθατε!

Επιτρέψτε μου να επισημάνω για όλους τους επισκέπτες τα παρακάτω:

1. Δυστυχώς, όταν αφήνετε σχόλιο και δεν συμπληρώνετε το email σας στο κατάλληλο πεδίο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσω μαζί σας, αλλά πρέπει να περιμένω και να ελπίζω ότι θα ξαναμπείτε εδώ και ότι θα βρείτε την απάντησή μου (ανάρτηση ή σχόλιο).

2. Σας παρακαλώ, όλους όσους αφήνουν σχόλιο, να
γράφετε το email σας, ώστε να μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας. Σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιήσω το email σας, και αυτό που θα φαίνεται στο σχόλιο είναι μόνο το όνομα που εσείς θα δηλώσετε.

3. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να γράψετε το email σας στο κατάλληλο πεδίο, σας παρακαλώ να το γράφετε μέσα στο σχόλιο. Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους, κι έτσι αν γράψετε εκεί το email επικοινωνίας σας, θα έχω τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σας προσωπικά και δεν πρόκειται να δημοσιευτεί το email σας.

4. Το email μου για επικοινωνία είναι u_email_us(at)yahoo.com, όπου αντί το(at)θα βάλετε το @ (παπάκι) [για λόγους ασφαλείας και αντι-spam η διεύθυνση γράφτηκε εδώ με (at)].

5. Σχετικά με την αλληλογραφία μας, θα ήθελα να επισημάνω δυο πολύ σημαντικά πράγματα.
<> Το ένα είναι ότι η αλληλογραφία μας είναι αυστηρά μεταξύ μας.
Ποτέ δεν δημοσιεύονται γράμματα χωρίς την συγκατάθεση σας.

<> Το δεύτερο είναι ότι ακόμα και όταν συμφωνείτε να δημοσιευτούν τα γράμματα σας, τότε αφενός σας ζητώ να επιλέξετε ένα ψευδώνυμο και από την άλλη αφαιρούνται από το γράμμα οποιεσδήποτε πληροφορίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έστω και υποψίες για την ταυτότητα σας.

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να
τηρείται το απόρρητο της αλληλογραφίας και ιδίως σε ένα τέτοιο θέμα όπως η πλαστική αισθητική επέμβαση.

Η συμμετοχή σας στο ιστολόγιο αυτό, η επικοινωνία σας μαζί μου δεν λειτουργεί 'ή όλα ή τίποτα'. Εννοώ, ότι το να επικοινωνήσετε μαζί μου δεν σημαίνει ότι σώνει και ντε θα πρέπει να δημοσιευτούν αυτά που λέμε μεταξύ μας.

Οπότε, σας π α ρ α κ α λ ώ μην διστάζετε να επικοινωνήσετε με τον φόβο ότι θα δημοσιευτούν αυτά που θα πούμε. Αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ αν ΕΣΕΙΣ το επιτρέψετε. Απλά, πάντα λέω ότι τα γράμματα βοηθούν και άλλους αναγνώστες-ενδιαφερόμενους.


Σας ευχαριστώ που είστε εδώ!

Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Απάντηση σε UDAZEX - αυξητική στήθους

Καλησπέρα udazex,

Χαίρομαι που άφησες το μνμ σου και επικοινωνείς προκειμένου να συζητήσεις κάποια πράγματα που σε απασχολούν. Θα ήθελα να σου ζητήσω συγγνώμη που άργησα να σου απαντήσω. Καταλαβαίνω ότι η γρήγορη απάντηση στην πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας σου είναι σημαντική μια και σίγουρα θα έχεις μια σχετική αγωνία για το αν το ιστολόγιο είναι αληθινό και όχι απάτη. Έλειπα όμως εκτός Ελλάδας και δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση μου στο ίντερνετ. Έτσι είδα το σχόλιο σου σήμερα.

Να υποθέσω ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα; Και αυτό επειδή αναφέρεσαι στον Φουστάνο....

Καταρχήν να σου πω ότι όλες οι ανησυχίες και οι απορίες και οι φόβοι και αυτά και τα άλλα που έχεις και σκέφτεσαι είναι φυσικά. Η αυξητική στήθους για λόγους αισθητικής είναι μια δύσκολη απόφαση μια και λίγο-πολύ τη θεωρούμε πολυτέλεια ή έξτρα ή όχι απαραίτητη. Και ίσως να είναι έτσι.. Όμως όταν το στήθος μιας γυναίκας είναι πράγματι μικρό, και όταν η γυναίκα δεν είναι ευχαριστημένη και χαρούμενη με το στήθος της, νομίζω ότι μια τέτοια επέμβαση δίνει και χαρά και ανακούφιση.

Το ότι ντρέπεσαι να το συζητήσεις είναι επίσης κατανοητό. Δεν καταλαβαίνω και δε συμφωνώ με το ότι στη χώρα μας ακόμα οι επεμβάσεις αισθητικής θεωρούνται ταμπού, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Συν...το ότι αρκετές φορές ο κόσμος τις γελοιοποιεί ή προσπαθεί να παρουσιάσει τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν ή έχουν κάνει ως ρηχές, κομπλεξικές κτλ κτλ. Οπότε, σε καλωσορίζω στο blog και στο site. Εδώ μπορείς να ρωτήσεις ό,τι σχετικό θέλεις και θα προσπαθήσω να σου απαντήσω όσο πιο ειλικρινά και με όση περισσότερη απλότητα και ακρίβεια μπορώ.

Ας απαντήσουμε λοιπόν στις ερωτήσεις σου:

1. ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ?

Μπορείς να βρεις σχετική απάντηση στους παρακάτω συνδέσμους:
<> πόσο στοιχίζει και
<> ο γιατρός και το κόστος.
<> Επίσης, χρήσιμες σχετικά σχόλια μπορείς να βρεις εδώ.

2. ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΛΟ?

Θα ήθελες να διευκρινίσεις σε ποια περιοχή βρίσκεσαι;
<> Πληροφορίες για το πως να διαλέξεις γιατρό μπορείς να βρεις στον παραπάνω link ο γιατρός και το κόστος.
<> Επίσης, στον παρακάτω link περιγράφω πως επέλεξα εγώ τον γιατρό μου, από τον οποίο είμαι πολύ-πολύ ευχαριστημένη (και δεν είναι ο κος Φουστάνος) Πώς επέλεξα γιατρό;

3. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ?

Φυσικά και ναι, όπως με κάθε ιατρική παρέμβαση (ακόμα και το παναντόλ). Αλλά καλύτερα να διαβάσεις τα παρακάτω:
<> Πληροφορίες για την επέμβαση αυξητικής στήθους ή
<> στην αντίστοιχη ανάρτηση του ιστολογίου
<> Και μετά την εγχείριση τι;

4. ΤΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΦΗ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ή ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ?

Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το αν έγινε σωστά η αυξητική. Πχ. αν έγινε με τοποθέτηση κάτω ή επάνω από το μυ, που είναι η τομή, πόσο μεγάλο είναι το ένθεμα κτλ. Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή περίπτωση και έτσι μια αυξητική που έδωσε φυσικό αποτέλεσμα σε μια γυναίκα δε σημαίνει ότι θα δώσει φυσικό αποτέλεσμα και σε μια άλλη. Τι εννοώ;

Εσύ είσαι 1,62 cm και ζυγίζεις 59 κιλά. Σκέψου και μια γυναίκα 1,78 cm που ζυγίζει 65 κιλά. Αν βάλετε και οι δυο ενθέματα 250cc σε κάθε μαστό, το πιο πιθανό είναι σε εσένα το αποτέλεσμα να είναι πιο αναλογικό σε σχέση με την πιο ψηλή γυναίκα. Αν από την άλλη βάλετε και οι δυο ενθέματα 450cc, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι φυσικό το αποτέλεσμα σε εσένα, ενώ θα είναι μεγάλο το στήθος αλλά λιγότερο δυσαρμονικό στην πιο μεγαλόσωμη γυναίκα. Επίσης, αν ο θώρακας σου είναι φαρδύς, ίσως τα 250cc είναι λίγα. Αν ο θώρακας σου είναι πολύ αδύνατος, και δεν έχεις καθόλου στήθος, τότε αν βάλεις 400cc επάνω από το μυ ίσως τα ενθέματα να ‘φαίνονται’, ενώ αν τα ενθέματα μπουν κάτω από το μυ πιθανώς το αποτέλεσμα να είναι πιο φυσικό.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή της μεθόδου και το αποτέλεσμα.
Προσωπικά, και 5 μήνες μετά την επέμβαση είμαι σίγουρη ότι η επιλογή του μεγέθους και της μεθόδου ήταν τα καλύτερα δυνατά. Έχε στο νου σου ότι οι περισσότεροι πλαστικοί χειρουργοί (αν όχι όλοι) επιθυμούν να δώσουν ένα φυσικό αποτέλεσμα και δεν τους αρέσουν οι υπερβολές. Από την άλλη, θεωρώ πιο σωστό αν διαφωνείς αρκετά με τον γιατρό σου, να βρείτε μαζί τη χρυσή οδό.
Πχ. όταν ήμουν στη διαδικασία αναζήτησης γιατρού, επισκέφτηκα κάποιον που μου έβαλε περιορισμό στο μέγεθος. Μου είπε απόλυτα «240cc θα σου βάλω, με τομή κάτω από το στήθος (στην υπομάστιο πτυχή) και πάνω από το μυ». Εγώ όμως ήθελα κάτι διαφορετικό. Και ακόμα κι αν συμφωνούσα για το πάνω από τον μυ, ήθελα μεγαλύτερο ένθεμα. Οπότε ο συγκεκριμένος γιατρός δεν με ικανοποίησε, και πήγα και σε άλλον. (Λεπτομέρειες μπορείς να βρεις στους παραπάνω συνδέσμους, οπότε ας μην σε κουράσω με άλλες λεπτομέρειες εδώ).

5. ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΝΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΧ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΝΕΣΗ?

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ενθέματα είναι καρκινογενή ή εμποδίζουν την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

6. ΜΠΟΡΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ?

Όταν η ασθενής είναι υγιής ώστε να υποστεί ένα χειρουργείο όπως της αυξητικής στήθους, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το ένθεμα απορρίπτεται. Ο οργανισμός δημιουργεί μια ‘θήκη’ συνδετικού ιστού γύρω από το ένθεμα, και το περιχαρακώνει. Υπάρχει η περίπτωση η θήκη αυτή να γίνει σχετικά σκληρή (δημιουργία κάψας), το οποίο είναι επιπλοκή (σχετικά σπάνια, αλλά πιθανή), η οποία όμως διορθώνεται, και σε περίπτωση επανόρθωσης σχεδόν ποτέ δεν ξαναεμφανίζεται.

7. ΟΤΑΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ,ΕΚΕΙΝΗ ΣΕ ΕΚΔΙΚΗΤΑΙ , ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΕΙ..

Τώρα δεν ξέρω πως να σου απαντήσω. Δεν ξέρω τις πεποιθήσεις και την κοινωνικο-πολιτισμική ιδεολογία / κοσμοθεωρία σου. Προσωπικά είμαι κάθετα (και οριζόντια και πλάγια) αντίθετη σε αυτό που λες. Καταρχήν, υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες, άνθρωποι που κάνουν επεμβάσεις αισθητικής και η φύση είναι πολύ καλή μαζί τους μετά την επέμβαση. Επίσης, αν θεωρήσουμε ότι η φύση μας έδωσε το μικρό, άφαντο στήθος, θα αναρωτηθώ πως είναι δυνατό να θεωρείται αυτό καλό και όχι εκδίκηση, από τη στιγμή που κάνει μια γυναίκα δυστυχή. Επιπλέον, αν επίσης θεωρήσουμε ότι ό,τι μας έρχεται και ό,τι έχουμε επάνω μας είναι από την φύση, τότε η επιστήμη της ιατρικής (και γενικά οι επιστήμες) δεν έχουν θέση και καμία αξία μια και γενικά επεμβαίνουν στην φύση. Οι γιατροί θεραπεύουν τις ασθένειες που ‘δίνει’ η φύση, οι μηχανικοί χτίζουν σπίτια και έτσι δεν μένουμε στις σπηλιές που έδωσε η φύση, οι πιλότοι πετάνε τα αεροπλάνα ώστε να μην χρειάζεται να πηγαίνουμε περπατώντας στους προορισμούς μας επειδή η φύση μας έδωσε μόνο πόδια και όχι φτερά. Τέλος, η φύση δεν εκδικείται. Αλίμονο!


Γλυκιά μου μην ανησυχείς και μην φοβάσαι. Όλα είναι θέμα σκέψης και απόφασης. Προτείνω να σκεφτείς τους λόγους για τους οποίους θέλεις να κάνεις αυτήν την επέμβαση και τι περιμένεις από αυτήν. Τόσο καιρό περίμενες, δε χρειάζεται να βιαστείς τώρα. Συζήτησε το με τον σύντροφό σου (αν πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει αυτό), και διάλεξε 2-3 πλαστικούς χειρουργούς να επισκεφτείς. Σίγουρα έχεις γυναικολόγο. Αν τον εμπιστεύεσαι αρκετά, συζήτησε το μαζί του. Ρώτησε τον την άποψη του και αν ‘ξέρει τη δουλειά’ κάποιου πλαστικού χειρουργού. Όταν τελικά θα επισκεφτείς τον/τους πλαστικό χειρουργό, πρέπει να τον ρωτήσεις για ό,τι θέλεις να μάθεις.


Αν θέλεις να συζητήσουμε κάτι άλλο, είμαι στη διάθεσή σου. Μην ξεχνάς ότι ο λόγος ύπαρξης του blog είναι αυτός ακριβώς: Να λύνονται οι απορίες, να συζητιούνται οι ανησυχίες και να μοιράζονται οι προβληματισμοί γυναικών σαν εμάς, που θέλουμε ή και έχουμε κάνει κάποια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

Φιλικά,
Nele

2 σχόλια:

  1. αν εχεις παρα πολυ μικρο στηθος+αδυνατο θωρακα,υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθουν ραγαδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αγγελική,



    Οι ραγάδες προκαλούνται από άσκηση συνεχούς και σταδιακής τάσης στο δέρμα. Η αυξημένη τάση στο συνδετικό ιστό του δέρματος, προκαλεί τοπικά λέπτυνση του δέρματος και ατροφία/δημιουργία ουλώδους ιστού.



    Οι ραγάδες εμφανίζονται συνήθως στην κοιλιά, στο στήθος, στους μηρούς, στους γλουτούς και στα μπράτσα.


    Δεδομένου του τρόπου δημιουργίας τους, οι ραγάδες μπορούν να εμφανιστούν μετά από μια επέμβαση αύξησης στήθους.
    Αυτό ίσως συμβαίνει (θεωρητικά) λόγω της αυξημένης τάσης που ασκείται στο δέρμα των μαστών μετά την τοποθέτηση ενθεμάτων. Δεν θα έλεγα ότι το να έχεις μικρό στήθος και λεπτό θώρακα προδιαθέτουν περισσότερο. Ίσως έχει να κάνει περισσότερο με τη βιολογία και το δέρμα του καθένα μας, καθώς και με το μέγεθος και την τοποθέτηση του ενθέματος.


    Η εμφάνιση των ραγάδων όμως δεν είναι κάτι που θα συμβεί απαραίτητα μετά την αυξητική στήθους. Το αντίθετο μάλιστα. Η πλειοψηφία των γυναικών που έχουν κάνει αυξητική στήθους δεν εμφανίζουν ραγάδες ως συνέπεια της αυξητικής. Είχα κι εγώ προσωπικά την ανησυχία αυτή, και έψαχνα...κάθε μέρα σημάδια εμφάνισης τους. Τελικά όμως δεν είχα αυτό το πρόβλημα.

    Οι ραγάδες είναι μια κατάσταση του δέρματος που αν και δεν αποτελούν σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, απασχολούν πολύ όσους τις έχουν. Εάν έχει αποκλειστεί ως αιτία των ραγάδων κάποια πάθηση ή φάρμακο, τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κάποιος. Γνωρίζω όμως ότι δε γίνεται να μην ανησυχείς και να μην αναρωτιέσαι ‘τι είναι αυτά τα ροζ;’, ‘τι είναι αυτές οι γραμμές;’, ‘μήπως είναι ραγάδες;’....;


    Ο πλαστικός χειρουργός μου δε μου συνέστησε κάτι ως πρόληψη. Πιστεύοντας όμως ότι αν βοηθήσω το δέρμα μου (ενυδατώνοντας το και βελτιόνωντας την ελαστικότητα του), οι πιθανότητες να κάνω ραγάδες θα μειωνόταν, χρησιμόποιησα κάποιες κρέμες κι έκανα επάλειψη και μασάζ στο δέρμα των μαστών (διαφορετικό από το ειδικό μασάζ για τα ενθέματα) τρεις φορές την ημέρα. Θεωρώ ότι αν το είχα κάνει και πριν την εγχείριση θα ήταν ακόμα πιο καλά, αλλά δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε κάτι σχετικό, ούτε μου είχε πει κάποιος ότι το δέρμα μετά την εγχείριση θα ‘ζοριστεί’, το οποίο όπως καταλαβαίνεις όμως, είναι φυσικό.



    Οι κρέμες που χρησιμοποιούσα ήταν


    <> Γαλάκτωμα σώματος Vanilla Cinnamon της Korres, 2 φορές την ημέρα

    <> Βούτυρο σώματος Shea Body Butter του The Body Shop, 1 φορά την ημέρα.


    Η επιλογή των συγκεκριμένων προϊόντων έγινε με βάση τα συστατικά τους, τις βιταμίνες που περιέχουν και την αναφερόμενη δράση τους έτσι ώστε να θρέψω, να ενυδατώσω και να βοηθήσω το δέρμα μου να ανταπεξέλθει στο.... ‘ζόρισμα’.

    Θέλω να τονίσω ότι κανένας δεν μπορεί να σου υποσχεθεί / εγγυηθεί ότι δεν θα εμφανίσεις ραγάδες αν χρησιμοποιήσεις τα παραπάνω ή άλλα προϊόντα. Αν ήταν τόσο απλό, δεν θα υπήρχαν γυναίκες με ραγάδες! Τελειώνοντας, απλά να αναφέρω ότι οι πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι διαθέτουν μέσα για την καταπολέμιση των ραγάδων (επεμβάσεις, εφαρμογή λέιζερ κτλ), που και πάλι όμως δεν ξέρω κατά πόσο εξαφανίζουν τις ραγάδες.


    Αν θέλεις να πούμε περισσότερα σχετικά, είμαι στη διάθεση σου.



    Φιλικά, Nele

    ΑπάντησηΔιαγραφή