ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επικοινωνία - Απόρρητο - Ασφάλεια

(Θα βρείτε τις αναρτήσεις και τα σχόλια
στο κάτω μέρος της σελίδας)


Καλώς ήρθατε!

Επιτρέψτε μου να επισημάνω για όλους τους επισκέπτες τα παρακάτω:

1. Δυστυχώς, όταν αφήνετε σχόλιο και δεν συμπληρώνετε το email σας στο κατάλληλο πεδίο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσω μαζί σας, αλλά πρέπει να περιμένω και να ελπίζω ότι θα ξαναμπείτε εδώ και ότι θα βρείτε την απάντησή μου (ανάρτηση ή σχόλιο).

2. Σας παρακαλώ, όλους όσους αφήνουν σχόλιο, να
γράφετε το email σας, ώστε να μπορώ να επικοινωνώ μαζί σας. Σε καμία περίπτωση δεν θα κοινοποιήσω το email σας, και αυτό που θα φαίνεται στο σχόλιο είναι μόνο το όνομα που εσείς θα δηλώσετε.

3. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να γράψετε το email σας στο κατάλληλο πεδίο, σας παρακαλώ να το γράφετε μέσα στο σχόλιο. Όλα τα σχόλια αναθεωρούνται πριν εγκριθεί η δημοσίευση τους, κι έτσι αν γράψετε εκεί το email επικοινωνίας σας, θα έχω τρόπο να επικοινωνήσω μαζί σας προσωπικά και δεν πρόκειται να δημοσιευτεί το email σας.

4. Το email μου για επικοινωνία είναι u_email_us(at)yahoo.com, όπου αντί το(at)θα βάλετε το @ (παπάκι) [για λόγους ασφαλείας και αντι-spam η διεύθυνση γράφτηκε εδώ με (at)].

5. Σχετικά με την αλληλογραφία μας, θα ήθελα να επισημάνω δυο πολύ σημαντικά πράγματα.
<> Το ένα είναι ότι η αλληλογραφία μας είναι αυστηρά μεταξύ μας.
Ποτέ δεν δημοσιεύονται γράμματα χωρίς την συγκατάθεση σας.

<> Το δεύτερο είναι ότι ακόμα και όταν συμφωνείτε να δημοσιευτούν τα γράμματα σας, τότε αφενός σας ζητώ να επιλέξετε ένα ψευδώνυμο και από την άλλη αφαιρούνται από το γράμμα οποιεσδήποτε πληροφορίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έστω και υποψίες για την ταυτότητα σας.

Γνωρίζω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να
τηρείται το απόρρητο της αλληλογραφίας και ιδίως σε ένα τέτοιο θέμα όπως η πλαστική αισθητική επέμβαση.

Η συμμετοχή σας στο ιστολόγιο αυτό, η επικοινωνία σας μαζί μου δεν λειτουργεί 'ή όλα ή τίποτα'. Εννοώ, ότι το να επικοινωνήσετε μαζί μου δεν σημαίνει ότι σώνει και ντε θα πρέπει να δημοσιευτούν αυτά που λέμε μεταξύ μας.

Οπότε, σας π α ρ α κ α λ ώ μην διστάζετε να επικοινωνήσετε με τον φόβο ότι θα δημοσιευτούν αυτά που θα πούμε. Αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ αν ΕΣΕΙΣ το επιτρέψετε. Απλά, πάντα λέω ότι τα γράμματα βοηθούν και άλλους αναγνώστες-ενδιαφερόμενους.


Σας ευχαριστώ που είστε εδώ!

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ο γιατρός επιμένει στις επιπλοκές - Από Ρεβέκκα

Ερώτημα από Ρεβέκκα:
Καλημέρα.Έχω αποφασίσει να προχωρήσω κάνοντας την αυξητική.Επισκέφτηκα τον πιο γνωστό πλαστικό αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένη διότι κρατούσε αρκετή απόσταση χωρίς την παραμικρή ενημέρωση.Τελικά βρηκα έναν αξιόπιστο γιατρό ο οποίος όμως επιμένει στις επιπλοκές.Θέλω να ξέρω κατά πόσο ο πόνος είναι ανεκτός και πότε επιστρέφουμε σε όλες τις ασχολίες,έργασία,οδήγηση(ακόμα και ερωτικές επαφες).Η μητέρα μου έχει αγχωθει από την ώρα που άκουσε για τις επιπλοκές και ας την διαβεβαίωσα πως σε κάθε επέμβαση υπάρχουν.Απλά θέλω να ξέρω αν θα χαρώ ή θα μετανιώσω μετά..
Απάντηση
Καλησπέρα Ρεβέκκα,

Ποιός να’ναι ο πιο γνωστός πλαστικός, αναρωτιέμαι; Και για ποια περιοχή της Ελλάδας μιλάμε;

Το τι θέλουμε από τον πλαστικό χειρουργό (και από κάθε γιατρό για να είμαι ακριβής) είναι προσωπικό θέμα. Υπάρχουν βέβαια κάποια πράγματα τα οποία ο κάθε γιατρός είναι υποχρεωμένος (δεοντολογικά και επαγγελματικά) να κάνει, όπως πχ. να ενημερώσει. Έτσι, θα έλεγα ότι δεν είναι κατακριτέο που ο πασίγνωστος πλαστικός χειρουργός που επισκέφτηκες κρατούσε απόσταση (αν και μας πειράζει μια και δεν σου αρέσει αυτό το στυλ). Είναι ‘κακό’ όμως ότι δεν ενημέρωσε, μια και είναι υποχρεωμένος να το κάνει.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα τι εννοείς ότι ο αξιόπιστος γιατρός που βρήκες επιμένει στις επιπλοκές. Επιμένει τόσο ώστε να μην θέλει να χειρουργήσει; Επιμένει τόσο ώστε να είναι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τους πιθανούς κινδύνους/επιπλοκές και αναλαμβάνεις το μέρος της ευθύνης που σου αναλογεί; Θα βοηθούσε να πεις δυο λόγια παραπάνω γι ‘ αυτό..
Σχετικά τώρα με αυτά που ρωτάς:
1. Καταρχήν, θα βρεις πολλές λεπτομέρειες εδώ (η προσωπική μου εμπειρία) και εδώ στα σημεία Ζ και Η (γενικά τα μετεγχειρητικά)

2. κατά πόσο ο πόνος είναι ανεκτός
Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές αντοχές στον πόνο και ανακουφίζεται σε διαφορετικό βαθμό από τα παυσίπονα/αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, αρκετά σημαντικό για τον πόνο είναι η μέθοδος της επέμβασης. Π.χ τοποθέτηση κάτω από τον μυ πονάει πιο πολύ από την τοποθέτηση επάνω από τον μυ, τοποθέτηση κάτω από το μυ με τομή στην υπομάστιο , πονάει περισσότερο από την τοποθέτηση κάτω από τον μυ με τομή στην μασχάλη .
Ο πόνος όμως δεν θα πρέπει να είναι κριτήριο ούτε για την επιλογή της μεθόδου, ούτε για το αν τελικά θα κάνεις την επέμβαση. Αν η σκέψη του πόνου σου δημιουργεί αναστολές, ίσως δεν έχεις αποφασίσει να κάνεις την εγχείριση για τους σωστούς λόγους, και ίσως αυτό το έχει καταλάβει ο γιατρός σου και επιμένει τόσο στις επιπλοκές.
Την αυξητική στήθους την κάνουμε για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένες προσδοκίες. Είναι πραγματικά λάθος να κάνουμε πχ αυξητική στήθους για να αρέσουμε παραπάνω ή για να φοράμε 5άρι αντί 3άρι...το λάθος σημαίνει ότι απλά βάζουμε σε κίνδυνο / πόνο το σώμα μας για λάθος λόγους..συν ότι η απογοήτευση είναι μεγάλη μια και δεν λαμβάνουμε αυτό που πιστεύαμε ότι θα μας δώσει ένα μεγαλύτερο στήθος.

3. πότε επιστρέφουμε σε όλες τις ασχολίες, έργασία, οδήγηση (ακόμα και ερωτικές επαφες)
Και αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο και από την μέθοδο της επέμβασης. Στο ιστολόγιο θα βρεις αναλυτικές πληροφορίες για το πότε μπορούμε να αναλάβουμε δραστηριότητες (στους συνδέσμους που σου δίνω παραπάνω, στο 1). Αν θέλεις πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, θα πρέπει να μου πεις τι είδους επέμβαση θα κάνεις (διαστάσεις τώρα, μέγεθος ενθέματος, μέρος τοποθέτησης ενθέματος, τομή κτλ)

4. Θα χαρείς ή θα μετανιώσεις μετά την επέμβαση.

Μακάρι να μπορούσε κάποιος άλλος να απαντήσει σε αυτό. Μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις ... πιο σίγουρα από τον καθένα. Αν κάνεις την επέμβαση για τους ‘σωστούς’ λόγους και περιμένοντας αυτό που μπορεί η αλλαγή σου να σου προσφέρει, τότε θα χαρείς. Όπως ακριβώς χάρηκα και ακόμα χαίρομαι μαζί με πολλές άλλες γυναίκες που έχουν κάνει αυξητική στήθους. Αν όμως η αυξητική γίνει για λάθος λόγους ή με κακό timing (σε κακή στιγμή της ζωής σου), τότε το πιθανότερο είναι να απογοητευτείς ή και να το μετανιώσεις. Θα σου πω κάποια παραδείγματα.

Δεν μεγαλώνουμε το στήθος για να
1. Αρέσουμε περισσότερο
2. Ευχαριστήσουμε τον σύντροφο μας (ακόμα και αν είναι μόνιμος - σταθερός)
3. Για να μπορούμε να ντυνόμαστε πιο προκλητικά
4. Για να ξεπεράσουμε τον/την πρώην
5. Για να μπούμε στο μάτι του φίλου ή του εχθρού μας
6. Επειδή έχουμε λεφτά για ξόδεμα
7. Επειδή το έχουν κάνει όλες οι γυναίκες της παρέας ή το κινηματογραφικό μας είδωλο
8. Για να καταπολεμήσουμε κάποιο ψυχολογικό μας πρόβλημα, ανησυχία ή κάποια αποτυχία.

Και πίστεψε το υπάρχουν πολλοί ακόμα λάθος λόγοι..


Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως .. Αν θέλεις να πούμε περισσότερο, είμαι στη διάθεσή σου. Σου υπενθυμίζω ότι μπορείς να επικοινωνείς μαζί μου και μέσω e-mail.

Φιλικά
Nele

3 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΡΕΒΕΚΚΑ -για την ανάρτηση "Ο γιατρός επιμένει στις επιπλοκές" - (12/Φεβ/09)

    Μάτια μου,εννοούσα τον...Με είδε 3 λεπτά. Είπε θα σου βάλω 200 μμ. Και τίποτα άλλο. Σηκώθηκα και πήγα Αθήνα και έπρεπε να φύγω γιατί είχα εισιτήριο και ενώ είχαμε ραντεβού στις 2 και 30 ήρθε 4 και 15.

    Κοίτα την απόφαση αυτή δεν ξέρω αν την παίρνω υπό σωστές συνθήκες. Εννοώ πως ναι κάποια στιγμη θα το έκανα απλά τωρα με βολεύει γιατί δεν δουλεύω. (....)Και ειλικρινά η αισθητική χειρουργική στην ελλαδα (....) ώστε να είχα την αναγκαία πληροφόρηση.

    Ο άλλος γιατρος που πηγα ήταν καλός και πιστεύω οτι επέμεινε στις επιπλοκές γιατί φοβάται μηνύσεις αν συμβει κάτι. Ξέρω πως λειτουργούν οι περισσότεροι χειρούργοι. Για αιμάτωμα μου μίλησε και είπε ότι αν βάλω στα 300 μμ περίπου ελαχιστοποιούνται οι συνέπειες. Μου είπε για πάνω από το μυ όμως. Είπε έχω χωρητικότητα. Δεν ξέρω να σου πω διαστάσεις γιατί δεν καταλαβαίνω απο αυτά.

    Φοράω 70Β αλλά απο τα Med που έχουν ενίσχυση. Αν μπορείς σε παρακαλώ ενημέρωσε με τι διαφορά έχει το 70Α από το 80Α..δεν τα καταλαβαινω τα νούμερα. Και τι αντιστοιχίες έχουμε με τα 1,2,3,4 κλπ. Δηλαδή αν μου βάλει 300 μμ πως περίπου θα μαι?

    Και όταν λες κάποιος που δεν το έχει ξαναπιάσει θα το καταλάβει εννοείς ότι δεν θα του αρέσει η αφή; Εκανα το λάθος να διαβάσω αρκετα στο νετ και ήταν ένα αγόρι που έλεγε πως χώρισε μετά από ένα χρόνο γιατί δεν το μπορούσε. Και αυτή είχε εξαρχής κανει την πλαστική. Εγώ έχω σχέση 2 χρονια με έναν υπέροχο ανθρωπο. Δεν μου ανέφερε ποτέ τίποτα. Θα έλεγα ξαφνιαστηκε όταν του το είπα αλλά φυσικά τώρα ένθουσιάστηκε και το θέλει. Την άλλη Παρασκευή θαναι το χειρουργείο.

    Να σου πω την άληθεια ενώ ξεκίνησα πολύ πιο ενθουσιώδης τώρα έχω ψιλοπέσει. Θέλω να το κάνω όμως γιατί ξέρω ότι στο μέλλον πάλι θα το σκέφτομαι. Απλα έχω διάφορα άλλα προβλήματα τελευταία που με κάνουν να λέω ότι με τι πάω και ασχολούμαι (ξέρεις πως το εννοώ). Είμαι λίγο μπερδεμένη.

    Να σε ρωτήσω θα μπορώ να κυκλοφορώ έξω απο την τρίτη τέταρτη μέρα ή θα είναι τόσος ο πόνος που δεν θα γίνεται;

    Διάβασα την εμπειρία σου και είναι αξιέπαινο αυτό που κάνεις εδώ και που απαντάς και ξέρω ότι ο κάθενας μας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον πόνο.

    Θέλω να σου στείλω μαιλ αλλα δεν τα πάω και τόσο καλά με τα κομπιούτερ οπότε που θα το βρω?

    Ευχαριστω για όλα Ρεβέκκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ρεβέκκα,

    Συγγνώμη που έβγαλα κάποια λόγια σου (κι έβαλα παρενθέσεις στη θέση τους). Δεν είναι από λογοκρισία, απλά δεν θέλω να θεωρηθεί ότι δυσφημείται κάποιος συγκεκριμένος γιατρός, ιδιαίτερα όταν δεν κρίνεται για αυστηρά ιατρική πράξη (δεν σε έχει χειρουργήσει στην περίπτωσή μας). Η ιδιότητα σου επίσης ‘αποκρύπτεται’ ώστε να μην θεωρηθεί ότι δημοσιοποιούνται προσωπικά σου στοιχεία χωρίς να το εγκρίνεις ή να το ...καταλαβαίνεις. Τέλος, η παραγραφοποίηση του γράμματος σου έγινε ώστε να μπορείς να αντιστοιχίσεις κάθε σημείο της απάντησής μου σε κάθε μία από τις παραγράφους τους δικού σου γράμματος.

    Επί της ουσίας!

    1. Οι φίρμες (και μη) που αφιερώνουν 5 λεπτά, απλά σε πιάνουν κι αν, και αποφασίζουν τι θα κάνουν από μόνοι τους είναι αυτοί που πέρα από θράσος έχουν και...περισσότερο θράσος. Επισκέφτηκα κι εγώ τέτοιον πλαστικό χειρουργό, στην Θεσσαλονίκη και ήταν και ο πιο φτηνός (μπορείς να διαβάσεις – αν δεν έχεις ήδη- εδώ λεπτομέρειες για το πως επέλεξα γιατρό).
    Καταλαβαίνω πόσο εκνευριστικό και απογοητευτικό είναι να σε ‘ξεπετάν’ σε λίγα λεπτά όταν εσύ ανησυχείς και τριβελίζεσαι χρόνια! (συν τον εκνευρισμό που τρως από το στήσιμο...).Και μάλιστα αποφασίζουν μόνοι τους πως θα λύσουν το πρόβλημα, λες κι εσύ δεν έχεις άποψη ή δεν βαριέσαι και να έχεις. Μακρυά από τέτοιους γιατρούς. Είναι πιθανό να είσαι ευχαριστημένη μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση, ακόμα κι αν έχεις χειρουργηθεί από τέτοιον πλαστικό χειρουργό. Αλλά, είμαι σίγουρη ότι μην έχοντας συμμετάσχει στην απόφαση, οι πιθανότητες 100% ικανοποίησης είναι ελάχιστες.

    2. Ακόμα και να είχες τις απαραίτητες πληροφορίες για την αυξητική στήθους, είναι υποχρέωση του πλαστικού χειρουργού να σε ενημερώσει, και είμαι σίγουρη ότι εσύ το καταλαβαίνεις καλά αυτό. Σκέψου πχ το εξής..Έστω ότι κάνεις τζάκια, αλλά δεν έχεις κάνει ποτέ τζάκι με μάρμαρο. Μπορείς να ξέρεις ακριβώς πως να το κάνεις; Δεν είναι καλύτερα να σου πει κάποιος που κάνει τζάκια από μάρμαρο..

    3. Το αιμάτωμα είναι μια από τις επιπλοκές. Γενικά οι επιπλοκές ελαχιστοποιούνται όταν μπαίνει το ένθεμα του ‘σωστού’ μεγέθους με τον σωστό τρόπο. Ένα πολύ μεγάλο ένθεμα, είτε κάτω είτε επάνω από τον μυ, όταν τοποθετηθεί σε μια γυναίκα που έχει πολύ μικρό στήθος, αυξάνει την πιθανότητα για κάθε μια από τις δυνατές επιπλοκές.

    4. Σχετικά με τα νούμερα. Πχ 70Β. Το 70 εκφράζει την περιφέρεια του θώρακα μετρημένη ακριβώς κάτω από το στήθος (στο ύψος της υπομάστιας πτυχής), και το Β εκφράζει το μέγεθος του μαστού. Λέω εκφράζει επειδή γίνονται κάποιες πράξεις για να βρεις το νούμερο, οι οποίες συνδυάζουν την περιφέρεια του θώρακα ακριβώς κάτω από το στήθος και την περιφέρεια του θώρακα στο ύψος όπου το στήθος είναι το μέγιστο. Θεωρητικά, με την αυξητική στήθους δεν θα αλλάξει το πρώτο μέρος, το νούμερο. Δηλαδή, αν φοράς 70Β θα εξακολουθήσεις να φοράς 70. Αλλά μεγαλώνοντας το στήθος, θα αυξηθεί το γράμμα.. Εγώ μπορούσα να φορέσω οτιδήποτε ανάμεσα σε 65ΑΑ-Α και 75ΑΑ-Α. Τώρα φοράω κανονικά 75D, αλλά ανάλογα με την μάρκα και την γραμμή του στηθόδεσμου μπορεί να πάρω 75D, 80C ή 80D. Το πρόβλημα είναι όταν το 80αρι μου είναι μεγάλο στην περιφέρεια του θώρακα, οπότε ανεβαίνει ο στηθόδεσμος προς τα πάνω στην πλάτη μου, το οποίο σημαίνει ότι είναι λάθος νούμερο (μεγάλο). Ας πούμε, μου αρέσει πολύ το intimmissimi. Δεν έχουν όμως C ή D, συνεπώς παίρνω 80Β. Μπορείς να ανέβεις νούμερο περιφέρειας θώρακα για να ισοσταθμίσεις γράμμα, αλλά ορισμένες φορές το 80αρι μου είναι μεγάλο. Σχετικά με τα νούμερα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και (περίπου) στην Ιταλία, καλύτερα να μην ασχοληθείς επειδή είναι ξεπερασμένα, και δεν έχουν όλες οι μάρκες αντιστοιχίες, οπότε θα χρειάζεσαι πάντα μια πωλήτρια να σε εξυπηρετεί. Το 65Α είναι 0, το 70Α είναι 1, το 75Β είναι 2, το 80Β είναι 3. Εξαρτάται και πάλι όμως από την μάρκα και τη γραμμή του στηθόδεσμου.
    Η διαφορά λοιπόν του 70Α από το 80Α είναι η περιφέρεια του θώρακα κυρίως. Τα 300cc είναι αρκετά καλό ένθεμα (δεν είναι μικρό δηλαδή) για ένα προϋπάρχον στήθος 70Β, και σκέψου ότι θα εκμεταλλευτείς όλο το μέγεθος του ενθέματος αν αυτό μπει επάνω από τον μυ. Όταν το ένθεμα μπαίνει κάτω από τον μυ χάνεις λίγο μέγεθος λόγω της πίεσης από τον μείζονα θωρακικό μυ. Εγώ ήμουν 75Α ας πούμε και έβαλα 380cc κάτω από τον μυ. Το αποτέλεσμα σε μένα είναι 75D.

    Για να καταλάβεις πως περίπου θα είσαι, μπορείς να κάνεις το εξής παιχνίδι. Πάρε 2 σακουλάκια που είναι για την φύλαξη των τροφίμων στο ψυγείο. Γέμισε το καθένα με 300ml νερό (αντιστοιχεί περίπου σε 300cc σιλικόνης). Δέσε τα στο πάνω μέρος. Αν σε ενοχλεί κόψε την περίσσια σακούλα πάνω από το δέσιμο. Φόρεσε έναν στηθόδεσμο (καλύτερα μεγαλύτερο από τον δικό σου, αλλά όχι απαραίτητα), και βάλε από μέσα σε κάθε μεριά, ένα σακουλάκι. Φόρεσε μια μπλούζα, ένα φόρεμα ή ένα πουκάμισο και δες περίπου πως είσαι. Αυτό κανονικά μπορεί να το κάνει και ο πλαστικός χειρουργός σου. Έχουν ειδικά δοκιμαστικά ενθέματα που τα τοποθετούν κάτω από στηθόδεσμους που σου ζητούν να φορέσεις, για να δείξουν πως θα είσαι μετά από την τοποθέτηση του ενθέματος και να διαπιστώσουν στην ουσία αν θα είσαι ευχαριστημένη με το μέγεθος ή όχι.

    5. Εννοώ ότι μπορεί να καταλάβει ή να αναρωτηθεί αν έχεις κάνει αυξητική στήθους. Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι δεν θα του αρέσει. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που είναι αρνητικοί με την σιλικόνη, τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Αν και δεν μου αρέσει αυτή η στάση, θα έλεγα ότι δικαιούνται να έχουν την άποψη τους. Συγκεκριμένα για το αγόρι που χώρισε επειδή δεν του άρεζε το στήθος μετά την αυξητική (στην αφή), ε...σκέψου λίγο, πόσο αγαπούσε την κοπέλα του, πόσο ήθελε να είναι μαζί της, και για ποιους λόγους ήταν μαζί της. Έστω ότι ο φίλος σου έχει πλούσιο σγουρό μαλλί που τρελαίνεσαι να χαϊδεύεις. Κι έστω ότι σε ένα χρόνο δεν έχει ούτε μισή τρίχα, είναι φαλακρός. Εσένα σου λείπει το σγουρό μαλλάκι που χάιδευες, αλλά θα χώριζες για αυτόν τον λόγο; Οι άνθρωποι που σε αγαπούν και νοιάζονται για εσένα, στηρίζουν την απόφαση σου. Ακόμα κι αν είναι αντίθετοι, συζητούν μαζί σου τους ενδοιασμούς τους, αλλά αν εσύ τελικά αποφασίσεις να το κάνεις, τότε σε στηρίζουν, και πριν, και μετά την εγχείριση. Το συγκεκριμένο αγόρι έκανε την κοπέλα του δυστυχισμένη μην μπορώντας ένα μέρος δικό της, το στήθος της. Καλύτερα που χώρισαν λοιπόν. Το στήθος μετά από την σιλικόνη, είναι μαλακό και εύπλαστο. Δεν είναι εμπόδιο σε τίποτα. Δεν είναι όπως σου έχω πει σαν μπάλα, σκληρό, ούτε σαν αυτό που βλέπεις σε πορνοστάρ που έχουν βάλει 600cc και πάνω σε κάθε μαστό. Αν βάλεις το σωστό ένθεμα, τότε όλα θα είναι μια χαρά. Εδώ θα ήθελα να σου προτείνω, να αρχίσεις να κάνεις μασάζ το στήθος σου και το δέρμα γύρω με κάποια κρέμα, για να το ενυδατώσεις και να βελτιώσεις την ελαστικότητά του που θα χρειαστεί για να ‘δεχτεί’ πιο εύκολα το ένθεμα. Αν θες διάβασε αυτό (το σημείο Δ. Πώς να ετοιμαστείτε για την επέμβαση). Αν θέλεις μπορώ να σου πως ποιες κρέμες χρησιμοποίησα εγώ, αν και τις χρησιμοποίησα μόνο μετά την επέμβαση (μια και δεν ήξερα ότι θα βοηθούσε και το πριν).


    6. Μην είσαι πεσμένη καλή μου, και μου ‘διαβάζεσαι’ και αγχωμένη. Είναι φυσικό να ανησυχείς και να αγωνιάς. Πως θα είναι, αν είναι καλό που το κάνεις, και τι θα γίνει αν δεν σου αρέσει, πως θα είναι οι άλλοι μαζί σου μετά από αυτό, πως, τι, γιατί, αν, αν, αν...Όλα αυτά είναι φυσικά. Και όσο πλησιάζουν οι μέρες θα αυξάνονται πιθανώς. Εμένα με έπιασαν τα υπαρξιακά μου το βράδυ μετά την εγχείριση. Ήμουν στην κλινική και έκλαιγα όχι από τον πόνο (αν και πονούσα), αλλά επειδή ένιωθα ανακούφιση και αγωνία μαζί. Δεν ήξερα τι να περιμένω, δεν ήξερα πως να χειριστώ τα αντικρουόμενα συναισθήματά μου. Και ναι...ξέρω, αν έχεις προβλήματα πιο σοβαρά, θα σκέφτεσαι, ποιος το βράζει το μεγαλύτερο στήθος (αν ήμασταν από κοντά θα χρησιμοποιούσα μια πιο περιγραφική έκφραση!). Άσχετο. Πήρες μια απόφαση. Και πόλεμοι γίνονται, και παιδιά πεθαίνουν στην Αφρική, και εμείς περνάμε οικονομική κρίση. Αν όμως αποφάσισες να κάνεις την επέμβαση, τα άλλα δεν έχουν σημασία, εφόσον δεν στερείσαι χρειώδη για να την κάνεις, ούτε τα στερείς από κάποιον άλλον, ούτε βάζεις τον εαυτό σου σε αδικαιολόγητο κίνδυνο..

    7. Η τοποθέτηση του ενθέματος επάνω από τον μυ είναι λιγότερο επώδυνη από την τοποθέτηση κάτω από τον μυ, μια και η αυξημένη τάση που ασκείται από μέσα αφορά μόνο το δέρμα και όχι τον μυ. Εγώ παρόλο τον πόνο βγήκα έξω. Δεν ήταν τόσο ο πόνος που με εμπόδιζε στα καθημερινά, όσο η κούραση που ένιωθα. Ξέρεις ότι οι εγχειρίσεις είναι στρες για τον οργανισμό..Την μέρα που βγήκα από την κλινική, 20 ώρες μετά την επέμβαση, πήγα Fridays για φαγητό. Την 5η μέρα πήγα στον γιατρό για να μου βγάλει τα ράμματα. Θα μπορείς να βγαίνεις έξω, αλλά δε νομίζω ας πούμε να μπορείς να χορέψεις και σίγουρα θα πρέπει να περιμένεις 1,5-2 μήνες για να ασκηθείς. Πάντα να σκέφτεσαι ότι, όσο μικρή και να είναι η επέμβαση, δεν παύει ο οργανισμός να παιρνάει μια δοκιμασία. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς, να ξεθαρέψεις. Μετά την επέμβαση, δώσε στον οργανισμό σου το χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει. Αν θες μπορείς να διαβάσεις εδώ τα σχετικά με το πως ήμουν μετά την επέμβαση.

    8. Τα στοιχεία επικοινωνίας μπορείς να τα βρεις επάνω-επάνω στην αριστερή στήλη κάθε σελίδας αλλά, για ευκολία σου λέω εδώ την διεύθυνση: u_email_us(at)yahoo.com, αντικαθιστώντας όλο το (at) με @.

    Έχεις ακόμα χρόνο. Αν θέλεις μπορείς να επισκεφτείς κι άλλον γιατρό, μόνο για την γνώμη. Ή μπορείς να ζητήσεις από τον γιατρό σου να τον ξαναεπισκεφτείς για να συζητήσεις κάποιες τελευταίες σου απορίες/ανησυχίες. Βέβαια, απ’ό,τι κατάλαβα δεν βρίσκεσαι στην ίδια πόλη με τον γιατρό σου, αλλά μπορείς να συζητήσεις μαζί του τηλεφωνικά (ζήτησε του κάποιο τηλεφωνικό ραντεβού ώστε να μην τον καθυστερήσεις από τα κανονικά του ραντεβού), ή αν πας την μέρα πριν το χειρουργίο στην Αθήνα...ζήτησε του να τον δεις από κοντά.

    Ελπίζω να μην σε κουράζω με την πολυλογία μου, απλά προσπαθώ να είμαι αναλυτική και συγκεκριμένη. Προσπαθώ να γράφω όπως θα μιλούσα αν βρισκόμασταν έξω και τα λέγαμε..
    Για ό,τι σχετικό σε προβληματίζει, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις.


    Φιλικά,
    Νέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι πολύ καλή και πιστεύω ότι πράγματι βοηθάς με αυτή την ιστοσελίδα.Αποφάσισα να μην βιαστώ για αυτή την εβδομάδα και να το σκεφτώ καλύτερα.Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι χρόνια όσο τους τελευταίους δύο μήνες.Δεν θέλω να είμαι επιπόλαια.Η αλήθεια είναι οτι μου αρέσει το στήθος μου ανεξάρτητα απο το μέγεθος και θα ευχόμουν να γινόταν αύξηση και με κρέμες η χάπια αντί για επέμβαση.Μίλησα με τον φίλο μου ο οποίος μου είπε πως με στηρίζει ότι απόφαση και αν πάρω και πως αν το κάνω να το κάνω για μένα και μόνο.Η αλήθεια είναι πως τώρα στο μυαλό μου δεν είχα τόσο τον εαυτό μου,όσο αυτόν(που ποτέ ο άνθρωπος δεν έκανε σχετική κουβέντα).Θα το αφήσω προσωρινά και αν ακόμα το θέλω θα το κάνω μετά το καλοκαίρι.
    Θέλω απλά να σε ευχαριστήσω γιατί με βοήθησες πολύ.Εύχομαι να πάνε όλα τέλεια με σένα...και ίσως κάποια στιγμή τα ξαναπούμε..
    Φιλικά
    Ρεβέκκα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή